Да се хванем за червеното

Нищо общо с политиката. Напролет политиците препоръчавт да се хванем за зеленото, имайки предвид марулите, но това сме го чували.

Тук предлагаме две идеи за агресивно интериорно решение, предназначени за хора, които не се плашат от наситените тонове. Червеното и неговите производни са специфични цветове в строителството и с тях не бива да се прекалява. За сметка на това - дали е на стена или върху мебели - червеното демонстрира смелост и въображение. Освен че е красиво, разбира се.

За да има ефект обаче, е необходимо червеният цвят да бъде балансиран с контрастиращи тонове - върху него или в други части на интериора. Около червеното (не задължително цинобър!) отлично стоят повечето нюанси и на  синьото , и  зеленото , за  жълтото  и  бялото  да не говорим. Избягвайте да го комбинирате с лилаво и розово. Макар че при определени обстоятелства и такава комбинация може да се окаже ефектна, стига да не е върху стената (снимка 2).

Във всеки случай не препоръчваме да боядисате и четирите си стени в червено - има опасност интериорът да стане изнервящ. Същото важи и за малки стаи - в такива можете да си позволите една червена стена, и то не най-голямата.

e-max.it: your social media marketing partner