Долу предразсъдъците! Жената също е челавек!


  Жената на честния митничар Верешчагин го храни с черен хайверец на закуска.

След толкова рокендрол и блус решихме да разнообразим. Другият вариант на заглавието беше "Не ни върви в смъртта, ще ни потръгне в любовта", но настоящият е по-смешен, нали? Ако се чудите откъде се взе това заглавие за песента на Булат Окуджава от култовия филм "Бялото слънце на пустинята", загледайте се в клипа. Там, още около 54-ата секунда, се появява въпросният лозунг, криво написан върху червен фон. На руски звучи така: Долой предрассудки! Женщина - она тоже человек! (с което показваме, че и ний поназнайваме чужди езици).

Иначе този филм определено е мъжки - гонитби, препускащи коне, стрелба, каскади, нефт, корави пичове и лафове за цитиране на маса. Който не го е гледал, да го гледа незабавно. А за който го е гледал - един професионален съвет: да го гледа пак, за да си спомни сред какви екстериори се развиваше действието, какво имаше на масата на честния митничар Верешчагин, в какъв интериор и върху какви мебели се напиха с добрия таварищ Сухов, през какви прозорци мятаха динамитните шашки, каква беше архитектурната концепция на пустинното село, от какво бяха построени къщите на местните рустикални чалмалии, какви салтанати предлагаше харемът на главния ислямист и какъв беше дизайнът на червеноармейската униформа.

И не на последно място: пускаме днес тази песен, защото много я обичаше нашият любим отец Васил Цветков, а на 3 октомври се навършват 2 години от деня, в който на него му провървя в смъртта - той щеше да разбере и да ни прости иронията в тези няколко изречения тук. Светла му памет! 

А вие? Вие, ваши благородия, кликайте на заглавието наклипа или ТУК, а не на стрелкичката в средата. Щото Путин и Мосфилм не дават да слушаме парчето в нашия сайт, но на нас не ни пука на жилетката, ама изобщо!

e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови