Басейн в стил рустик?... О, и още как!Август е време за морета, планини и басейни. Ако питате нас, оптималният вариант е: басейн на двора на собствената ви къща в планината. С него преборваш жегата в приятна компания, без да се налага да търпиш шумни плажуващи или да пресмяташ какво количество отходни води се е изсипало в Черно море днес.

Басейнът може да бъде бетонна дупка в земята или гумено съоръжение - китайско производство. Може да бъде скъпарски, стъклен, с перли по дъното и златен обков по аксесоарите. Може да бъде квадратен, правоъгълен и кръгъл. Може да бъде обаче и с избрана от собственика форма и вид, отговарящ на пасторалния екстериор в двора. Строителството му е цяло изкуство и тук само демонстрираме, че го умеем. С всички необходими екстри - филтри, подгряване, осветление и т. н.

В нашия случай той е красив и функционален малък басейн в стил рустик, идеално връзващ се с интериора на къщата и околните дувари. Не сме чували нашите аграрни деди да са си правили дизайнерски басейни в дворовете, но ако са, щяха да са именно такива.

Басейнът в двора на селската къща има много плюсове, когато е построен както трябва. Но двете му най-важни са:
1) В него можеш да пиеш коктейли с верни другари, накиснат до брадичката в прохлада.
2) В него децата ти и техните приятелчета могат да се забавляват безопасно, без да се зверят в телефоните си. Макар че, както се вижда на първата снимка, някои опитаха. Но не им се получи.

По-долу предлагаме някои от етапите на строителството. Вярно е, че има бетонeц, но рустикалната суха зидария пропуска, изпробвано е.

 
  1. Кофраж отвътре, суха зидария отвън.                                  2. Седалките подсказват за какво предимно ще се ползва.

 
  3. Екстериорни украси в унисон с двора.                                   4. Без сини нюанси не може. Е, може, но...

И накрая - един нощен изглед:
e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови