Изгря слънце на нашата улица. По този случай - малко пресни екстериори

Както ще забележите моментално, въпросната улица не се намира в центъра на никой град. Затова и слънцето, което се беше покрило за няколко дни, изгря първо на нея. И докато беше мрачно, валеше и духаше вятър, ние хитро ви позанимахме с мебели и интериори - да не се налага да излизаме сред недотам приятните природни явления. Сега грейна. Обаче е студено за сериозно строителство, затова съвсем логично е да ви изкараме навън, но за малко. Хем да вземете въздух, хем да ви покажем някои пресни екстериорни решения. Някои от тях са още в процес на доработка, някои са съвсем готови - довършени от природата, а ние само сме се възползвали от тях (снимки 5 и 6).


1. Старовремска порта и входна врата от масивно дърво. В близките топли дни и двете ще бъдат обработени с най-съвременни, но екологични химикали. По този начин парадният вход на къщата (снимка 2) ще придобие търсения 100-годишен вид и ще бъде годен за ползване още поне 100 години. Което значи, че ще ни надживее, уви, но така трябва. Така работим ние.

Колкото до портата, четиримата господа роми, които я пренесоха и придържаха, за да я монтираме, още на първото крило констатираха:
- Бате, т'ва 'ного тежко, бе!
- Миии! - отговорихме ние.2. Това е дуварът, който крепи гореспоменатите порта и врата. На него не му е тежко изобщо, защото самият той е 100 пъти по-як. Наложи му се известно реновиране, но основите са му оригиналните 100-годишни, а така той стана още по-стабилен. Иначе къщата зад него само е направена да прилича на стара. И съзнателно ще бъде състарена още, когато дървенията бъде обработена със съответните масла и лакове.  

   
3, 4. Малко вътрешен изглед от двора към верандата (вляво) и от верандата към дувара и пейзажа (вдясно). Гредите очевидно са нови, но скоро няма да изглеждат така. И те ще ни надживеят, впрочем, но както казахме: това е целта.


5. Екстериорни екстри (казано по европейски) и вехти хубавини (казано на български). На старинната (на вид) къщна стена виждате или скулптури на съвременен авангардист, или дървесна гъба и копаня за хранене на кокошки - изберете сами.


6. Тази кобилица май не е съвсем довършена и вероятно доста е убивала върху рамото на някоя мома от началото на миналия век, тръгнала с менци за вода. Но на фона на фриволната сглобка от греди пред входа на къщата стои като специален детайл, измислен от култов дизайнер. Поне на нас така ни се струва. Но ние и без това не познаваме по-култови дизайнери от времето и природата.


e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови