Джеф Бек: Страхувам се за децата

(не за мебелите и съдържанието на хладилника си)Доказано великият китарист Джеф Бек няма намерение да сваля гарда и ето - пусна за свободен даунлоуд едно от последните си парчета - Scared for the Children от новия си албум Loud Hailer, който излезе на 15 юли. Тази песен е толкова нова, че пълният й текст още не може да се намери в мрежата. Но само заглавието й е достатъчно ясен коментар за случващото се по света. А то, да признаем, никак не е приятно.

Нежната китара на мистър Бек (Jeff Beck) и дрезгавият вокал на певицата Роузи Боунс (Rosie Bones) са съградили един албум за "края на епохата на невинността". Кога успя да настъпи краят на тази епоха, не се наемаме да кажем, но уви - фактът си е факт. Когато Джеф Бек обяви, че вече е готов с Loud Hailer, той обясни, че е искал в албума да говори за "някои от най-гадни неща, които виждам да се случват в света днес". Scared for the Children съвпада идеално в тази тема, а посланието е съвсем прозрачно. Ние също се страхуваме за децата си. И не ни е съвсем ясно дали трябва да строим къщи и да си оправяме дизайна на апартаментите - това са все неща, насочени към бъдещето. А какво е то - никой не знае. Може би ни остава да се бронираме в интериора на собствените си крепости и да послушаме Джеф Бек и големите музиканти от доброто старо време. Те поне не ни товарят нито с мрак като новините, нито с дебилни фрази като съвременните поп изчадия на консуматорското общество.

Между другото Джеф Бек изобщо няма намерение да се излежава на дивана си, а пътува с друг титан - Бъди Гай - на серия от концерти. За съжаление всички са в Щатите. Най-близкият му до България концерт е на 30 октомври в Лондон, заедно с Ван Морисън.


e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови