Мистър Килмистър - ЛечителятНе сме броили колко индианци и бледолики е изцерила доктор Куин Лечителката, но мистър Килмистър определено е спасил не един и двама българи от смъртоносния вирус на чалгата. На изобретателя на животоспасяващото хапче Античалгин Форте трябва да му се издигне паметник, най-отговорно го заявяваме. Още първата доза Античалгин така успешно продухва ушите на клетия гражданин, задръстени от силиконови писъци, че той моментално изправя гребена.

Вярно, лекарството Motorhead не действа на всички. Тези, на които не действа, можем само да ги съжаляваме. Но е доказано от практиката на Хубав дом и салтанати ком, че едно яко Ace of Spades помага и на строители от родопските села, и на градски дизайнери и реставратори, и на бояджии и мебелисти. Върши работа и сред екстериора на една хубава веранда, и в интериора на една хубава къща (та дори и в апартамент, но там за съседите не отговаряме).  

Леми почина днес, само три дни след като навърши достолепните 70 години. От скоротечен рак. Явно болестта се оказа по-бърза дори от скоротечния рок, който бакенбардестият англичанин свиреше. Впрочем - и това не е шега - дрезгави, свръхенергични и шумни, парчетата на Motorhead всъщност са в най-добрите традиции на блуса. С голяма доза рок за украса, но твърде далече от хеви метъла - факт. Да не говорим за другия неоспорим факт - текстовете на Иън Фрейзър (Леми) Килмистър са едни от най-интересните и философски текстове в историята на твърдата музика - това го признава дори старото куче Ози Озбърн. 

В третия куплет на парчето отдолу Леми си го казва: "Аз не искам да живея вечно". Че кой иска да живее вечно?, би попитал колегата му Фреди Меркюри. Е, сега двамата могат да седнат на една маса и да раздадат картите. Да видим на кого ще се падне асото пика и на кого джокерът.


MOTORHEAD
Ace of Spades

If you like to gamble, I tell you I'm your man,
You win some, lose some, all the same to me,
The pleasure is to play, makes no difference what you say,
I don't share your greed, the only card I need is
The Ace Of Spades
Playing for the high one, dancing with the devil,
Going with the flow, it's all the game to me,
Seven or Eleven, snake eyes watching you,
Double up or quit, double stake or split,
The Ace Of Spades
You know I'm born to lose, and gambling's for fools,
But that's the way I like it baby,
I don't wanna live for ever,
And don't forget the joker!
Pushing up the ante, I know you wanna see me,
Read 'em and weep, the dead man's hand again,
I see it in your eyes, take one look and die,
The only thing you see, you know it's gonna be,
The Ace Of Spades


e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови