Дизайнерско сбогом на ноември '15 с неговите оръжия, рози и 1-2 манекенки1 декември 2015-а е чудесен ден да се сбогуваме веднъж завинаги с ноември 2015-а. Естествено, с едно дъждовно парче. През ноември 2015-а духа вятър, валя дъжд и пече слънце - все нормални ноемврийски неща. Имаше обаче и един черен петък в Париж и други "Черни петъци" в моловете - и двете събития бяха отвратителни, но в моловете сякаш имаше повече лумпенизирани и агресивни хора накуп. Така че: сбогом, ноември 2015-а, повече няма да се видим с теб.

Следва кратък преразказ на клипа на Guns N' Roses November Rain - един ярък представител на глем рока: с пищни кадри, хвърчащи камери, манекенка и сценарий, измислен или от Аксел Роуз, или от някое 13-годишно калифорнийско момиче. 
В първия кадър (в синкав, монохромен интериор, операторът си е казал: йеее, велик съм!) Аксел седи сгърбен и с вид на страдалец върху пищна спалня с модерен дизайн. Гаси си фаса, пие си хапчето и... вече сме на концерт, където той свири на пиано и пее драматично, а Слаш (с цилиндър на главата и цигара в устата) опъва струни и коленни стави. После внезапно се оказва, че роялът на мистър Роуз се преселва в бутафорна дървена църква, забита нелепо насред спечено калифорнийско поле, църква немебелирана и пуста като глава на тийнейджър след препиване. Тази църква от своя страна изведнъж се оказва друга църква, градска и по-истинска, а в нея се появява (откъм краката!) професионално крачеща манекенка с булчинска рокля (ама не от асеновдградските). Следват кратки кадри, разказващи за сватбата на Аксел с манекенката, което се оказва с една глава по-висока от младоженеца, но нека не придиряме.

Основната идея на клипа вероятно е, че Слаш някак си не одобрява бракосъчетанието на приятеля си с тази хубавица и затова излиза на къра да върти жици на воля, а вятърът да развява къдриците му (махнал е цилиндъра, но фаса - не и не!).

Това както и да е, но после сватбеното парти (провеждащо се в екстериор сред много изискана мебелировка) е провалено от мокър ноемврийски дъжд. Дали заради дъжда, или защото Аксел повежда жена си по наклонената плоскост (долнопробни кръчми с мокри от бира маси и криви столове), но следва драмата. В кръчмите госпожата пие и пуши наравно с мъжете от бандата, което, естествено, не води до нищо добро - младата съпруга се озовава в черен, много дизайнерски ковчег. Черни лимузини, черни костюми, черен ковчег в земята, майко, черната... И пак завалява ноемврийски дъжд проклет.

Така го разбрахме ние клипа на November Rain, да ни прощават феновете на групата. Иначе парчето е великолепно, свръхмузикантско и много въздействащо.

Манекенката в главната женска роля ни е позната, но не се сетихме как се казваше, дори след като събрахме мозъчния тръст на Хубав дом и салтанати ком. Само родопският ни майстор строител Васко коментира в характерния си рустикален стайл: "На тава моме са му малко тънки крачката, ама..."     

Между другото, като свърши песента November Rain, не гасете ютюба - следва също много добрата Don't Cry с една друга манекенка в главната женска роля.
e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови