Breaking The Law!
Ти си български полицай, к'во ти пука...
С основание можем да предположим, че когато ни наемете да ви построим къща или да ви реновираме старата, да ви ремонтираме апартамента или да ви измислим интериорния дизайн и мебелировката, вие ще държите да си свършим работата перфектно и в срок. А не да се лигавим, оплаквайки се, че бачкането е много, а плащането - малко.

По същия начин ние всички държим полицията да се бори с престъпниците, а не да затваря булеварди; да лови крадците, а не да ги пази и да дели с тях плячката; да намери откраднатата ни кола, а не да изскача с палка иззад дървото край пътя с въпроса "И кво праим ся?". С две думи - полицаят да си върши работата. Не да протестира (нарушавайки закона), че искат да му вземат екстрите, дадени през комунизма, когато работата на милиционера беше предимно да гарантира рахата на властта. Бяха много - и милиционерите, и екстрите. И продължават да са много. А ефектът от полицейската работа е катастрофално никакъв. Докога така?

Далеч сме от мисълта, че всички днешни полицаи са корумпирани, мързеливи, подли и некадърни търтеи. Със сигурност има около 10% свестни. Като този от клипа на Judas Priest по-долу. За останалите е нашият ироничен поздрав. Не че нещо ще им накривим шапката, те и без това имат навика да я носят килната на тила като текезесари...
e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови