Теодосий знаменитост? Да-да! Той да не е Луна, Преслава, Мреслава и др.?

Днес в рубриката Чуй това, полезно е за здравето правим нещо за първи път. Под клиповете с композиции на един голям български музикант пускаме като бонус едно много смислено и човешко интервю с него. То казва повече от нещата, за които се опитваме да говорим и ние в нашия сайт. Кой ще ги прочете и чуе? Смислените хора, естествено. А по повод факта, че Теодосий Спасов е признат от ЮНЕСКО, но не е в Топ 70 на българските знаменитости, по наша си линия бихме добавили само, че е така, защото:
1. Теодосий е музикант, а не чалгар. А българските "знаменитости" са чалгари по презумпция (изключенията само потвърждават правилото).
2. За чест на знаменитостите трябва да признаем, че народът никак не им отстъпва по очалгаряване, тоест чалгата е в основите, в темелите на обществото.
3. Детелината не е заек, както и масата не е за скачане по нея с щракащи пръсти, а столовете не са за да се замерят пияни в чалготеката с тях.
4. Иноксът е нещо, от което се правят предимно уреди за бита, а не интериори на къщи. Освен ако къщите не са притежание на силиконови моми и техните спонсори и обожатели - тогава ламариненият блясък се превръща в светая светих на кича.
5. Тухлата е средство за строителство, освен когато не е прякор на някой от гореспоменатите обожатели-спонсори. 
6. Свестните у нас считат за луди, това още Ботев го е казал.
7. Глупеца вредом всеки почита - пак Ботев. А от тази му фраза става ясно, че Теодосий Спасов трябва силно да се гордее, че не е в българския ТОП Не-знам-си-колко-си на Не-знам-си-какво-си.Теодосий Спасов: Защо не съм в Топ 70 на звездите? Детелината не е заек

Не приемам живота като битка, възпитан съм да се трудя, казва музикантът, обявен за Артист на ЮНЕСКО за мир

ДИЛЯНА ДИМИТРОВА

Интервюто с Теодосий: ТУК

Площад Славейков

 


 

e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови