Щели сме били да приемаме имигранти?

Няма лошо, даже тутакси ги поздравяваме с един сонг


  Welcome to България, драги имигранти!

Няма как, времето е в нас и ние сме във времето. След като се научихме от телевизора, че сме се съгласили да приемем 8-900 бежанци, решихме да ги поздравим (пък и себе си) с едно актуално парче. То, както вероятно сте се досетили, е Immigrant Song на Led Zeppelin.

Държим да уточним, че ние, като едни културни дизайнери и джентълмени, нямаме нищо против имигрантите. Стига да са нормални хора и да спазват законите, за разлика от някои българи (които с удоволствие харизваме на който ги вземе, ама няма кой). Ако новодошлите са читави, с радост ще ги приемем, та и домове ще им построим, и мебели ще им изработим, и да викат "Само "Левски" ще ги научим. (Това за времето е в нас и ние сме във времето нали се сещате кой го е казал?) Не знаем още какви са им архитектурните претенции, но едва ли ще са по-грозни от мутробарока, напъплил България и без чужда намеса. Всъщност ние нямаме нищо против и интериорен дизайн с черги по земята и стоящи диван чапраз госпожи наоколо, стига да не ни е в къщата. Ние сме мултикултурна нация, нищо, че често сме повече мулти, отколкото културна.

От друга страна сме малко dazed and confused, да си признаем честно. Объркани сме, защото тъкмо пуснахме едно похвално слово за Ангела Меркел, за дето реши да приеме всички желаещи имигранти в Германия, и тя взе, че се отметна. Даже затвори границите, от което бежанците също се почувстваха не по-малко dazed and confused. Сега им предлагат да дойдат в България. А те дали искат? То децата ни не искат да седят тук, та сирийците ли? Но флик-флаците на фрау Меркел ще ги коментираме в литературната ни притурка - по-деликатно така, да не се обиди нещо.

Текста на тази велика песен не публикуваме отделно, защото върви на екрана и можете да си направите караоке. Което според нас е доста дебилно занимание, но вие си знаете. Иначе в парчето се пее как едни яки северни пичове напуснали заледените си, снежни земи и тръгнали да мигрират на юг, а като мигрирали, казали: айде сега да живеем мирно и тихо, обаче ние ще командваме, нали така? Както вероятно забелязвате, драги гости на Хубав дом и салтанати ком, днешната миграция е в точно обратната посока - към заснежените и заледени северни земи. Обаче какво да се прави - времето нас обръща и ние го обръщаме. Доколкото можем.
e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови