Писмо до Кремъл, с извинение

А, да не забравим: имате много здраве от Кралицата!До Кремъл
пл. "Червен" №1
гр. Москва
Русия, РФ, РСФСР, СССР (или каквото там се води в момента)

Драги стопани на Кремъл,

Пишем ви от Република България, за да поднесем своите извинения, че не ви разрешихме да погледате нашата земля през илюминатора на вашите транспортни (с извинение) самолети в посока Сирия или което е останало там от онази държава. Причините за това са следните:

1. Някак си не можем да повярваме, че вашите "транспортни" самолети носят хуманитарна помощ за народа на закъсалия Башар Асад. Причината за недоверието ни е ето тази: вашите самолети (танкове, камиони, влакове) обикновено носят въоръжени до зъби солдати, които още от стъпването си на съответната земля се заемат да въвеждат ред и порядък, по принцип удобен за местната вярна вам върхушка и неудобен за местното порядъчно население. (Справка: България '44, Унгария '56, Чехословакия '68, да не говорим за оня случай на летището в Прищина, а изобщо да не говорим за Украйна в момента, с извинение).

2. Колкото и да обичаме руския народ, отдавна спряхме да обичаме неговите господари, тост вас. Твърде дълго ни висяхте над главите, та сега пак да прелитате отгоре ни - хваща ни параноята, с извинение.
3. Ние сме прости строители, дизайнери, проектанти и мебелисти, та не разбираме издълбоко международната политика. Но, вероятно поради професионални изкривявания, като погледнем един московски и един лондонски (да речем) небостъргач, винаги харесваме повече лондонския. Не че строим небостъргачи, нито че правим вътрешно обзавеждане на офиси около Таймс скуеър. Просто гледаме и виждаме, без извинение.
4. Не на последно място: нямаше как да не се вслушаме в мъдрата реплика на нашия пръв дюлгерин Васко, който като чу за вашето желание да летите над къщата, която той зида, обърса потта от челото си, остави за малко мистрията и каза: "Хм. Русняците пак са намислили нещо. И пак ща да е некой кюляф." (Както вече сме споменавали, майсторът строител Васко е от Източните Родопи и като казва "кюляф", има предвид "замислили са нещо лошо на някого, правят план как да му причинят неприятност, да му навредят, да го изложат".)
5. И накрая: сори, обаче точно по същото време бяхме заети (освен със строене и дизайнерски проекти) да празнуваме по повод факта, че Н. В. кралица Елизабет Втора постави рекорд по продължителност на трона сред всички британски монарси. В сряда тя изпревари прабаба си Виктория, управлявала 63 години, 7 месеца и 2 дни. Както виждате, дарагие кремълски друзя, британската кралица сложи в малкия си джоб и Сталин, и Брежнев, и Путин (с извинение), като при това не сме чували по време на кралстването си да е избила няколко десетки милиона невинни англичани, заподозрени в нещо си.

Та затова, уважаеми таваришчи от Кремъл, предпочетохме най-бохемски да пием шотландско уиски за здравето на кралицата, вместо да се страхуваме, че някой напит с водка пилот ще изпусне управлението на своя "транспортен" бомбардировач точно когато прелита над нашия строеж и ще стане сакатлък.

Останете си със здраве,
Хубав дом и салтанати ком

А, да не забравим! По този случай ви поздравяваме с едно актуално парче: "Бохемска рапсодия" (Bohemian Rhapsody) на вокално-инструменталния ансамбъл Куин (Queen, а по вашему - Квин).
e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови