Над 20 млрд. лв. влизат в строителството до 2020 г.

На това му се казва "Само месо дома дошло". Още повече, че го разпространи приятелският нам сайт КлубZ. Добрите вести ги приемаме с охота, особено от приятели, особено когато новините са пълни с любимите на г-н Гугъл ключови думи. Влизането на толкова милиарди в бюджета на държавата и неоткрадването им (дай, Боже!) може само да ни радва. Нищо, че повече от тях са за инфраструктура, тоест за пътища, каквито ние не строим (засега). Но милиардите означават и че ще се вдигне платежоспособността на неселението, на което ние ще построим къщи или ще обзаведем апартаменти. Преди това, разбира се, ще направим необходимия интериорен дизайн - модерен, винтидж, рустикален, изобщо - всякакъв. След което ще боядисаме прилежно, ще украсим стаите с ефектни мазилки и цветове. А после ще изработим уникални и красиви мебели - спални, кухни, маси, гардероби, дивани, на които доволните стопани да седят, лежат, ядат, пият и да правят каквото си искат. 


КЛУБ Z


До края на настоящия период през 2020 г. строителните компании в България ще се конкурират на пазар с обем 20 млрд. лв., като половината от тези средства ще дойдат от еврофондовете, а другата половина - от държавата и общините. Това съобщи вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев на форум „Строителството през 2016 г. - перспективи и предизвикателства“.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова поясни, че вече е приета Стратегията за развитие на пътната инфраструктура за периода до 2022 г., според която максималният размер на необходимите средства за всички класове пътища за периода е 12 млрд. лв., съобщи БГНЕС.

Като приоритетни Лиляна Павлова определи довършването на Лот 3 на АМ „Струма“. Фокусът след това ще бъде насочен към доизграждането на АМ „Хемус“, както и строителството на участъците София – Калотина, София – Видин, Русе – Търново и тунелът под връх Шипка.

"Приоритетът за нас е да се завърши магистралният пръстен на страната, след което да поставим фокус върху вертикалните връзки", обобщи тя.

e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови