Лиляна Павлова: Нулева толерантност към незаконното строителство

Коментарът е по повод изтичащия срок на временната забрана за събаряне на незаконни постройки в Гърмен

 

„Имаме нулева толерантност към незаконното строителство, без да делим по вид сгради или по етноси и хора, които живеят в тези сгради“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Това съобщи сайтът www.investor.bg.

По думите ѝ всички са равни пред закона, а той постановява, че никой няма право да стои без да разполага с документи за това. Коментарът ѝ е по повод изтичащия срок на временната забрана за събаряне на незаконни постройки в община Гърмен.

Министърът увери, че има готовност да се пристъпи към събаряне. Има взето решение на Общинския съвет в Гърмен, което влиза в сила на 26 август, допълни Лиляна Павлова. 

Министърът заяви, че политиката в тази посока е последователна, тъй като същото се случва във Варна, Стара Загора и Бургас.

Павлова припомни, че четвърт милион българи са се доверили на Националната програма за енергийна ефективност и министърът вярва, че броят им ще се увеличи, тъй като тя е насочена към всички граждани, независимо дали живеят в малки или големи общини.

Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството инспектира строителството на Лот 1 на автомагистрала „Струма“ от Дупница до Благоевград и обяви, че движението по отсечката ще бъде пуснато до края на октомври.

Според Павлова към момента са изпълнени 73% от строителните дейности по трасето. По думите ѝ официалното откриване на Лот 4 на автомагистралата  - от Сандански до Кулата, ще се състои в началото на септември. В момента отсечката е в експлоатация, но се извършват довършителни работи.

e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови