Евростат го каза: европейско е да живееш в къща!


Да го твърдим ние - строителите на къщи - е нормално и естествено. Но когато го каже най-официално европейското статистическо бюро Евростат, си е друго. Сега най-спокойно можем да кажем: "Ние казахме ли ви?". Но няма да го кажем, защото не сме арогантни типове и знаем, че човек може да иска да живее в къща, обаче за тази цел са необходими определени условия. Най-вече финансови.

Затова само ще повторим нещо, което казваме не за пръв път: единственото, което не можем да направим за вас, ако искате къща, е да ви снабдим с достатъчно пари за целта. Това си остава ваш ангажимент. Не непостижим, впрочем. Само трябва да си пооправим държавата на първо време. А и днешните цени на апартаменти в София са напълно съизмерими с цените на крайградска къща. Даже в много случаи са по-високи.

Но вие си знаете най-добре. Ние нямаме нищо против да ремонтираме и оправим интериорния дизайн и на апартамента, нито да ви измислим и измайсторим уникални мебели - пак на съвсем прилични цени.

Ето още малко статистика в наша подкрепа:

- 59,3% от хората в ЕС живеят в къщи.
- най-много от ширещите се в къщи са британците (84,7%) и хърватите (80,8%).
- висок процент на "къщовници" се наблюдава и в Холандия (77,1%), Кипър (72,7%) и Словения (70,3%).
- най предпочитат (или могат да си позволят) апартаментския живот в Литва (58,4%) и Гърция (56,9%).

Къде сме ние? Според Евростат 56% от българите живеят в къщи. Назад сме, но е нелош резултат всъщност. Статистиците обаче не признават дали циганските бидонвили и бараки в гетата се броят за къщи. И ако да, какъв процент от 56-те са?

За качеството на строителството Евростат и дума не обелва. Но за това ние сме насреща.
-----
Данните получихме с любезното съдействие на интелигентния сайт КлубZ.


 

e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови