Анонимни строители бастисват Витоша, никой не знае кои са. Даже самите те...


  Анонимен багер вършее из Витоша, ще строи живота нов. Снимка: Тома Белев, Фейсбук

Срамежливи наказания и нещо като оставки - това се случи, след като бдителни граждани забелязаха и огласиха зверското изкореняване на 20 декара дървета в парк "Витоша". Шефът на горския участък, в който багерите разкатаха младата гора и преместиха морените, подал оставка. Чакаме да видим на каква по-висока длъжност ще бъде назначен. От МОСВ обещаха санкции да отнесат и двама лесничеи, заедно с 
директора на софийското горско стопанство. И така следите ще бъдат заметени. Защото въпросът е не как, а кой, защо и какво реши да строи около ски пистите във Витоша на принципа "Ако мине". 
От славната компания "Витоша ски", естествено, тържествено отрекоха всичко, макар разораната от анонимни (без регистрационни номера!?) багери площ да е на около 3 метра от пистата "Витошко лале".
Иначе на това по всички закони му се казва незаконно строителство. То подлежи на тежки наказания. Представете си да си построите къща някъде, без да минете през дългата и тромава процедура по разрешение и узаконяване. Ако не сте циганин или приближен до властта бизнесмен, ще дойдат багери (с регистрационни номера!) и ще ви я изтрият от лицето на земята с всичките й екстериори, интериори, мебели и салтанати. А в този случай какво? Дърветата ги няма, наказани са двама-трима дребни чиновници, а земята е готова за строеж - така и така е бастисано всичко, защо да не се оползотвори.
Даже, според официалните съобщения, се били извършвали "строително-монтажни работи за отводняване на ски писта „Витошко лале”. Ама нали „Витоша ски” нямаше нищо общо?!
Кой тогава монтира "временната" постройка в края на тяхната писта, та да почиват в нея строителите разрушители?
Цялата работа с поредното незаконно строителство много ни напомня за историята на срамежливия нелегален милионер Корейко от "Златният телец" на Илф и Петров. И той все беше беден, невинен и нищо неразбиращ, докато не го докопа Остап Бендер. Как свърши Корейко, сещате ли се? Крещейки несвързани думи от една скала в голата планина.


 

e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови