Идиотщините по света нямат край

От известно време насам обаче отбелязваме, че най-много идиотщини се изсипват откъм североизток, тоест - от Русия. И щяха да бъдат смешни, ако не бяха арогантни, нахални и просташки.

Както сте забелязали, драги гости на Хубав дом и салтанати, ние обичаме да се шегуваме. Понякога го правим елегантно, понякога грубовато - както дойде, според новината, която поднасяме. Чувството за хумор е едно от многото качества в нашия арсенал. Но винаги внимаваме да не го употребяваме на гърба на невинно страдащи хора. Затова и следващата новина леко ни втрещи. Първо я прочетете, а след това ще я коментираме накратко.

Идеален ден за... бомбардировка в Сирия

Добро ли ще е времето за въздушни удари - отговорът в прогнозата по руски тв канал


  Сексапилната руска водеща обяснява колко хубаво е времето за бомбардировки.


Докато Русия продължава с въздушните удари в Сирия, близките до Кремъл телевизии намериха оригинален начин да се включат в повдигането на патриотичния дух и пропагандата - чрез прогнозите за времето.

На 3 октомври, събота, тв каналът "Россия-24" предлага обстоен бюлетин за времето, в който детайлно се описват климатичните условия в Сирия като "много подходящи" за бомбардиране. На него би завидяла всяка климатична служба към военните.

"Октомври в Сирия е подходящо време за полети", обяснява водещата на прогнозата на времето.

На заден фон се виждат средните температури, валежи, скорост на вятъра и броят на очакваните облачни дни през октомври в Сирия.

"Дъждът пада веднъж на десет дни и най-интезивните валежи - до 18 мм - обикновено се измерват на север, където протича операцията на руските военновъздушни сили", продължава да обяснява компетентно водещата. И добавя: "Това не може сериозно да навреди на ударите от въздуха".

Според триминутната прогноза, която е илюстрирана и със снимки от руското военно министерство на бомбардирани позиции на земята, есенните температури в Сирия са перфектни за въздушни удари.

Водещата уверява зрителите, че по това време на годината облаците са между 4 и 10 км над земната повърхност - по-високо от "оптималната височина за бомбардиране".

Все пак тя предупреждава, че съществува опасност от пясъчни бури, а те са опасни, защото са парализирали периодично щатските войски по време на войната в Залива. Прогнозата обаче описва пясъчните бури като "рядко явление" през това време на годината в Сирия и предвижда, че Русия ще успее бързо да завърши операцията там. 

"Природата ни натиска да бързаме", заключава водещата.

В прогнозата за времето се обсъжда само Сирия, но не и какво ще са метеорологичните условия в Турция. Което явно доведе и до последната "неволна" грешка на руски военен самолет, който навлезе във въздушното пространство на Турция заради "лошото време". 

--------

Майтап, а? Нашите приятели от КлубZ леко са иронизирали новината, сега ние ще добавим нещо от себе си:

1. Днес времето в Сирия е особено подходящо за пикник. Затова е добре местните жители масово да напуснат къщите си и да се изнесат с кошници храни и напитки по околните баири, докато премине бомбовалежът в селището им. Колкото по-далечни баири, толкова по-добре - туризмът е полезен за здравето.


2. За хората с проблем с придвижването се препоръчва да слязат в мазето на дома си, да се долепят до основите и да не излизат оттам, докато не заглъхне в ясното, слънчево небе грохотът на руски самолети. Който си няма изба, следва да легне под най-дебелия диван или маса вкъщи (ако още има къща). И да се надява, че няма да го сполети пряко попадение, защото никаква мебелировка не може да противостои на путинска ракета.


3. Меката мебел е добре да се завие с дебели найлони, а по възможност и целият интериор да се покрие с нещо плътно. Иначе пясъчните бури и кремълските изтребители ще покрият всичко (по случайност останало цяло) с дебел слой прах, а знаем колко е досадно да се чисти канапе или гардероб, да речем.


4. Дупките от шрапнели по покрива да се запушват с хидрофобни материали, понеже, както правилно отбелязва сексапилната руска водеща на прогнозата, в Сирия вали поне веднъж на 10 дни. Основен ремонт, реновиране и пребоядисване на къщата не се препоръчват поне в близките години. След това е добре строителството да започне отначало.


5. Като последна мярка срещу хубавото за бомбардировки време се препоръчва на местните граждани да напуснат всякакви къщи, апартаменти, интериори и екстериори в родината си и да се влеят в бежанския поток, докато не е завалял сняг.

-----
И стига толкова, че и ние ще прекалим. Колкото да привидната цел на Путин - Ислямска държава - как мислите, дали ония главорези си седят по къщите и чакат някой "Сухой" да ги бомбардира? А и той, Путин, си призна - първо ще изтрепе опозицията на колегата си по диктаторство Башар Асад, после ще му мисли.

PS: Култовата прогноза за времето можете да видите ТУК.


e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови