Бог да прости децата, които изрод с ауди уби в Лесидрен. На изрода (изродите) нито Бог, нито ние, нито никой никога не бива да прощава. Съжаляваме, но чак дотам християни не можем да бъдем.

Селянията вече не е просто дразнеща - тя е смъртоносна

Чалга животът е опасен за живота

СТЕФАН МИЛАНОВ
Първото уточнение, което ще направя, е че под "селяния" винаги съм разбирал не географско място. Селянията не е месторождение, а състояние на духа. Лайфстайл, по модерному, или още по-добре майндстайл.

Селският бек е БМВ, произведено 1995-та, със затъмнени задни стъкла. Селският бек е татуировка, епилирани крака и къси гащи. И въобще няма значение дали на регистрационния номер пише С, СА, СВ или нещо четвърто.

Второто ми уточнение е, че го казвам по повод поредните скотове, които за да си направят кефа да се "юркат" в Лесидрен, убиха две деца - момче и момиче, които някой е гледал с любов 16 години. А друго е в болница... Знаете ли, че смъртта при катастрофа, настъпва средно за 0,12 сек - чувал съм го от експерти. Съпоставете 16 години, или 18, или 20 срещу 0,12 сек.

Съпоставете Лесидрен със Симеоновград, Яхиново или... Сигурен съм, че списъкът се дописва. И в момента някой с широка щастлива усмивка е взел ключовете в ръка. Някой никога неизкушен да има някакви духовни търсения, или, ако щете, просто да му е тъжно понякога.

Селянията ни докара да живеем сред море от някакви хомункулуси, измислени същества, несъществуващи - в съотношение 90:10 за тях. Дано да е все още само 90... Орки, които имат 2 гънки - едната отговаря за функциите да ядат, пият и да се таковат, а другата - да пазят равновесие. И не ми казвайте, че няма нищо лошо в това децата да слушат "върти, тури го, дай" - проблемът е, че тук не става въпрос за избор на културен продукт, а за начин на живот и идеал.

Въобще не говоря за самата музика. Отношението ми към нея е точно като към преместването на часовника в Северна Корея с 30 мин - изобщо не ме е еня.

Този феномен, който някой културтрегер би обявил за просто дразнещ мироглед, леещ съмнителни трели от тонколоната, лесно се превръща в трупове и кървища. Дали на пътя в Ловешко, Борисовата градина или пред "Амнезия" - все едно е.

---

Б.р. - Пометените деца са четири - сред тях има и 8-годишно момиченце с леки наранявания, което е ходело по банкета. 

Инцидентът е възникнал, след като двама водачи са си устройвали гонка и единият от тях - на 28 г. е изгубил управление на "Ауди"-то си и е блъснал децата.

----
Този и други умни текстове от интелигентни строители на съвременната, божем, журналистика, можете да прочетете по всяко време в приятелския ни сайт clubz.bg.

e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови