Кой кого лъже в тази държава и защо, по дяволите, винаги някой някого лъже така, че излъганите са данъкоплатците? Ето какво мисли по въпроса един достоен според нас човек. За някои неща може да не сме съгласни с него, за други сме. Но това е нормално и ние сме любопитни да чуем мнението му. То е като да ви посъветваме нещо в областта на строителството, интериорния дизайн или мебелите. Дори да не сте съгласни 100%, все е добре да ни чуете какво говорим, нали?

Двете лица на политическата лъжа


Кольо ПАРАМОВНа 02.12.2013 г. пред OFFNews споделих, че службите подслушват усилено обкръжението на Георги Първанов. Тогава умишлено направих дублиращо сравнение, че ДАНС се превръща в новото Шесто управление. Макар че бях оплют и иронизиран от Румен Петков, Кеворк, Кутев и Кирил Добрев, на 17.12.2013 г. алармирах с предложение председателя на Парламента Михаил Миков: „Г-н Председател, направете парламентарна комисия по твърденията на един бивш депутат. Нямате никакъв проблем да докажете, че твърденията на ексдепутата Парамов са голословни лъжи и измислици. Но, в същото време, не забравяйте, че сте на крачка от един уникален български „Уотъргейт“, който скоро ще изригне издъно.“


Тогава коментирах и думите на вътрешния министър Цветлин Йовчев, че обвиненията в подслушване са „нелепи“. Уточних, че информацията за подслушването е само на 13 крачки от министерския кабинет – т.е. в кабинета на главния секретар на МВР.

Днес от ъгъла на времето – 20 месеца по-късно, или 600 дни „нелепите“ обвинения на Йовчев изправят пред уникална и същностна дилема българския съд.

Заради разработката „Червеи“ и некадърността на разни други „змии“ и „пепелянки“ в родните служби, обявихме пред света, че ще осъдим председателя на Софийския градски съд и един от двамата най-доверени хора на Йовчев.

Не знам защо, но никой не ми обърна внимание за този стартов и твърде некадърен нашенски „Уотъргейт“. Но той още веднъж ще докаже, че лъжата и самозабравата на тези, които са на власт, са сериозни, необратими и твърде противоречиви заради липсата на нравственост.

На 16.06.2014 г. пред „Faktor.BG” заявих, че „Орешарски и БНБ мълчат злокобно като мъртъвци“. През тази последна седмица, 09-16.06.2014 г., се подготвяше умишленият фалит на КТБ. Тогава никой не подозираше каква голяма лъжа ще излезе от схемата на ДПС, каква уникална манипулация ще се организира в България. У нас в началото на лятото на 2014 големият проблем на управляващите тогава бе Бойко Борисов. Премиерът Орешарски и попечителят Станишев ведно с компанията на ДПС не можеха и на сън да приемат факта, че теоретично Борисов би се върнал отново на премиерски пост. Сагата КТБ и нейната далечна цел бе тази – в никакъв случай второ правителство на ГЕРБ. И понеже това бе една програмирана и голяма лъжа, днес е редно факторите в ГЕРБ - тези, които подготвят решенията за оптимално управление, да внимават много, да четат много и много да се съобразяват.

На 16.07.2015 г. изразих изненадващо становище във „Frog news”, което смути доста анализатори. Тогава заявих - „Бих искал специално да се обърна към депутатите на ГЕРБ и да им кажа, че председателката на бюджетната комисия и финансовият министър вкарват в умишлено заблуждение министър-председателя Бойко Борисов за невъзможността да се търсят и намерят други кандидатури за подуправители на БНБ, освен сегашните, посочени от ДПС.“

Това според мен бе образец за подвеждане на премиера и публичното лансиране на идеята, че въпросът е предрешен. Абсурдно е тандемът Стоянова-Горанов да се налагат като краен ефект от някаква ситуация с предложения, които са анти-ГЕРБ от начало до край.

На 17.07.2015 г. сутринта по Нова ТВ повторих становището си, че шефът на бюджетната комисия и финансовият министър са се взели „прекалено насериозно“. Уточних, че двамата бивши подуправители на БНБ ще носят отговорност за фалита на КТБ и не бива да се ангажират наново на тези длъжности. Тази пародия на държавност не бива да се случва, защото ни унижава много както държава и управление.

На 22.07.2015 г. премиерът Борисов призна, че е подведен за извършена сериозна подготвителна работа по промяната конституцията и реформа на съдебната система. След срещата с Михаил Миков той уточни: „Бях подведен, че много работа се е свършила (за съдебната реформа), но явно повече сме политиканствали през тези месеци. Всичко, което ме попита г-н Миков, аз не можах да му отговоря – за бързината и качеството на съдебния процес“.

На 22.07.2015 г. г-жа Валерия Велева написа много кратко, но ясно: „Време е за оставки, г-н Премиер.“

За първи път от 2001 г. насам някой от големите български журналисти си позволява да каже нещо рязко и директно към личността на Бойко Борисов. „Това е срам, г-н Премиер. Срам е да чуваме такова тежко признание на един министър-председател пред политическия му опонент! Срам е признанието Ви, че екипът, с който работите, Ви е водил за носа!“

Тази строга констатация на Валерия Велева не е случайна. Тя е твърде искрена, честна и достойна. Но става дума и за друго. Става дума за обкръжението на премиера. Обкръжението се смята за уникално, гениално, за вечно и оригинално, но това е лъжовна теза. Това не бива да се допуска. Министър-председателят не заслужава подвеждащото отношение. И ето още един пример: преди 5-6 дни финансовият министър Горанов и кметът на Пловдив Тотев фалираха изкуствено с един подпис за 5 минути пловдивския тролеен транспорт. На втория град в България. Преди местни избори кой политик прави това? Трябва толкова много да не уважаваш този, който те предлага за градоначалник, че да измислиш такива алогични негативи точно в този момент. И всичко е в името на едната уникална лъжа.

Но да се върна пак на подуправителите на БНБ. Днес хората на ГЕРБ искат да вкарат в капан министър-председателя Борисов. Те признават, че старите подуправители, фотографирани като нови, пресни, чисти и независими, са негов избор.

Това определено не е така. Това е невъзможно да бъде така!! И ето, г-жа Менда Стоянова иска да внесе утопичното успокоение, а г-н Горанов се сеща за неговия банков лиценз с исторически привкус на благодарност.

Не, това не може да бъде одобрено! Голямата загуба на КТБ виси с пълна сила над Парламента и държавата България. КТБ е бездната за ДПС. КТБ е силата за най-голямата политическа промяна за България. КТБ е истината за България, която никой не иска да изрече. Но тя е явност, премеждие и перфектност за разкриване на грубия и вулгарен олигархичен привкус на псевдодемокрацията в България. Червени, сини и пембени и други знайни олигарси унищожиха наченките на приложимост на подготовката като интелигентност към високотехнологично и ефективно производство от българи. Те унижиха стремежа на нацията, ликвидирайки силата на дисциплината и порядъка на ежедневието в живота на българското семейство.

Те – олигарсите – се самозабравиха в своя елитарен „аз“ и подкопаха твърде сериозно самата своя идентичност. И днес, когато търсят истината за посевместната и ежедневна печалба, едва ли разбират, че утре гладният циганин или турчин ще им пресекат спокойствието. На тях - не, но на техните деца – да. Затова избликът за утопичната псевдокоректност у ДПС е внезапен и толкова силен симптом, когато се почувтсваха толкова силни в парламента. ДПС днес имат за голяма задача да съхранят паритета и интереса на плана „Доган“ за умерен конструктивизъм. Старият план за осигуряване на финансовата база е вече история с мръсен оттенък. Планът Цонев-Пеевски е обрат с неистова загуба, обрат, достоен за огромно съжаление. И за сетен път ще се сетим за историята за наследниците на Хаджи Иванчо Пенчович. И тогава и Бисеров, и Йордан Цонев, и Пеевски ще разберат на коя струна са били в голямата и спорна оркестрална композиция – ДПС. Казвам го не като противник на ДПС, а като противник на наглостта на Доган чрез ДПС да ни докара до нищото. Иначе Йордан Цонев е прав, него го интересува златната пендара, гаража, плана и таксите на „Силистар“ и всичко друго, свързано с пари. Иначе, Бисеров е същият, и другите са същите, търсят себе си като хитреци в ДПС, да спечелят, да забогатеят, да успеят да надхитрят Доган, но не би.

И понеже говорим за голямата политика, не можем да пропуснем и няколко думи за големия глад, който се шири в България. Затова БСП, онази на Станишев, отива към канала, затова СДС и милионерите им в парламента се чудят къде да съхранят онова, което не е тяхно. Наред е пак лъжата, но и тя ще е до време – докато разберат, че с наглост успешна държава не се прави. Днес Радан Кънев все повече залага на риториката в условно наклонение. Не минават ден и два той поучително, като Мао Дзедун, без да е комунист, заставя Борисов към постоянната загриженост.

И някои се питат – Защо е този хъс? Постоянно да се лъже и на никой да не му е ясно какво се цели с тази демагогия. Ясно е едно, че Реформаторите все повече „увисват“ като политическа проекция и търсят постоянно пиар-ефекти. Ясно е, че БСП не са в кондиция на силното ляво, за да проумеят, че съдебната система е техния фалш за последните 25 години. Ясно е и другото, че не може днешната ситуация за съдебната власт да се представя като една бутафория на латино-олигархичната прослойка в България. Това е една голяма лъжа, от която трябва да излезем всички заедно.

Кольо Парамов е финансов експерт и политик. Бил е главен ревизор на БНБ, депутат от БСП в 36-ото Народно събрание и съветник на премиера Бойко Борисов. Екпертното му мнение е публикувано в приятелския нам сайт offnews.bg.
e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови