Кръпката често е нещо полезно и красивоЗащо да пребоядисвате всичко наново, когато може да реновирате само част?

То е нещо като любимите ти стари джинси - тук-там са се протрили неспасяемо, на места са се скъсали, а още не ти се разделя с тях... Или готиното ти сако - след години в гардероба пак му е дошла модата, но платът на лактите му прозира като паяжина.

Ако се опиташ да замрежиш джинсите с конец, ще стане нелепо. Но ако им лепнеш едни откровени кръпки, зашити пет за четири с цветен вълнен канап, има вероятност да те питат от кой дизайнерски бутик пазаруваш.

Подобна е ситуацията в интериора на дома - нерядко въображението върши повече работа от парите, а и ги спестява. И при новото, и при старото строителство по стени и тавани се появяват пукнатини - от земетресение, от парти на горния етаж, а понякога просто от слягане на сградата или местене на мебели през тесни пространства. Ако сте боядисали наскоро и не ви се ремонтира изцяло къщата или апартаментът заради една пукнатина или дупка в стената, ето няколко хитри предложения.


  Това са три ъгъла от едно и също помещение. Невисимо от разликата в цветовете, лего-ефектът придава цялост.

Номерът става с малко нова шпакловка (за предпочитане акрилна), малко боя и повечко труд и прецизност. Спестява пари, време, изнасяне на мебелите и цапотене където трябва и не трябва. Освен това, направени майсторски, кръпките веднага вдигат нивото на интериорната естетика.


  На тази стена имаше пукнатини по мазилката от слягане на сградата. Вече ги няма, а пък е и ефектно.

Като няма накъде, какво по-добро от една хубава кръпка? Питайте г-н Васил Георгиев от Подуене, той е извел кърпежа до философия и начин на живот. 


  Носачът на тази рустикална полица за джунджурии беше паднала заедно с част от мазилката. Без да пипаме               стената, вече нямаме дупка, а деликатен стенопис с християнски нюанс.


e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови