Секс! Е, и малко животни, но предимно първобитен секс!

Полунаучна студия за интериорния дизайн на пещерата Магура

Поводът за тази студия, дами и господа, е интересното хрумване на наш клиент, пожелал да да оправим двете му бани, но не как да е, а с артистизъм и въображение. Предложението ни да украсим интериора на къпалните му с избрани фрески от пещерата Магура, срещна неговия възторг и ние се заехме с хъс. Как точно постигнахме ефекта, няма да кажем, защото е тайна на занаята. Но ще се похвалим, че одобрението след реновирането на баните бе шумно и радостно.

  Интериор на баня №1.
Този дизайн обаче ни наведе на някои мисли и решихме да ги споделим накратко. Най-вече защото първо: в пещерата Магура често местните хитреци не пускат туристите до галерията с първобитните рисунки с оправдания за не знам си какво; и второ - ако го допуснат, туристът няма много време да гледа, да размишлява и да достигне до изводите, до които би достигнал, ако гледа същите праисторически фрески плацикайки се във ваната си или седейки на тоалетната чиния. Тъй като и двете (ваната и тоалетната) са в собствената му къща, а рисунките са по личните му стени във вид 1:1, никой не може да му каже "Забранено е влизането в тази галерия", или "Аре, че гасим тока!"

  Интериор на баня №2.

В процеса на концептуалното решение за интериора ние, като отговорни строители, естествено взехме предвид, че рисунките в Магурата са от няколко исторически епохи - най-ранните са от времето на късния палеолит (около 8000 години пр. Хр.), следват тези от неолита (6000-4000 г. пр. Хр), та да се свърши с бронзовата епоха (3000 - 1200 г. пр. Хр.). Изводите, до които достигнахме, работейки върху този дизайнерски проект, се наложиха от само себе си:

1. На първобитните пичове определено в главите им се е въртял най-вече секс. И то, както забелязвате, в продължение на хилядолетия.
2. Праисторическите художници не са се срамували да рисуват по стените еротични сцени, които днес можем да видим в някои кръчмарски клозети, но, кой знае защо, ги приемаме негативно.
3. Връзка с извод №2 - майсторите на фреските очевидно не са ползвали писменост (има си хас!) и са предпочитали да изобразяват онова, което днешните им прапраправнуци изразяват предимно с думи. Това лишава съвременните клозетни стени от артистизъм, без да допринася особено за развитието на литературата.
4. Рисунките на животни, които някои изследователи наричат "ловни сцени", са по-скоро тренировка, ескиз, упражнение на твореца, преди да пристъпи към основната цел - материализиране на секса със средствата на изкуството.
5. Порното е измислено доста по-рано, отколкото сме си мислели. 

За да не бъдем голословни (като някои местни политици), ето и някои изображения - за прегледност и доказателство на тезата ни:

  Нали няма да ни убеждавате, че това е човек с 3 крака?


  Тази дама вие кръшен танц недалеч от "трикракия" господин.


  Е, има и две животни - куче и нещо като жираф или лама. Но няма съмнение, че главни герои са двете жени, да не говорим за джентълмена най-вдясно.


  Мили сцени. Горе се забавляват, долу госпожата тъжно храни кокошките.


  И най-показателните сцени - горе се ухажват, долу вече са пристъпили към действие.

Кажете сега, че не сме прави. Впрочем тези стени успешно могат да красят не само бани, но и холове, и спални, и трапезарии. Само за детски стаи не сме много сигурни, но вие си решавате. Ние сме насреща.

e-max.it: your social media marketing partner

Добавете коментар


Защитен код
Обнови